Magento PWA Studio

Met Magento PWA Studio biedt Magento nieuwe tools waarmee retailers geweldige PWA-ervaringen kunnen ontwikkelen, implementeren en onderhouden

Tegenwoordig worden steeds meer aankopen gedaan via de mobiele telefoon. Het is dus belangrijk dat een webshop gebruiksvriendelijk en snel is, voor elk apparaat. Magento PWA Studio wordt gebruikt om Magento webwinkels te laten functioneren als Progressive Web Apps. Magento PWA Studio is een slimme oplossing om de mobiele shopping ervaring te verbeteren.

Met hedendaagse technologie voor mobiele telefoons, tablets en andere desktop apparaten, geven Progressive Web Applications klanten gepersonaliseerde ervaringen op verschillende platformen en kanalen. Een PWA, bij een Magento webshop, doet veel in de browser van de eindgebruiker en laadt slechts wat er anders is op een nieuwe pagina ten opzichte van de huidige pagina. Hiermee is het dus niet noodzakelijk om voor elke aangeroepen pagina, de pagina te vernieuwen. Hierdoor is er minder druk op de server, waardoor de laadtijd van de pagina omlaag gaat. Een ander voordeel hierbij is dat de website zich als app kan voordoen, het is dan niet meer nodig om een aparte app te ontwikkelen voor verschillende platformen.

Positieve gebruikservaring op ieder apparaat

Het principe achter PWA is dat de inhoud van een website overal en op elk apparaat ingezien moet kunnen worden. PWA werkt met alle beschikbare browsers en reageert snel. De laadtijd van een PWA kan 15x sneller zijn dan op een responsive webshop. Dit zorgt voor een soepele presentatie op alle apparaten, waardoor pagina’s sneller laden en daarmee de gebruikservaring op het gebied van snelheid optimaal is.

Ook offline beschikbaar 

PWA Studio webshops slaan inhoud op in het cachegeheugen van een apparaat om ervoor te zorgen dat bepaalde inhoud kan worden weergegeven wanneer een gebruiker niet verbonden is met het internet. De pagina’s die eerder zijn geladen, blijven beschikbaar. De webshop is dus ook beschikbaar als de gebruiker offline is. Bovendien is een PWA altijd up to date zonder dat daar updates voor nodig zijn.

SEO-vriendelijker 

Een PWA is snel en gebruiksvriendelijk, dit kan positieve gevolgen hebben voor de SEO ranking. Google kijkt hiervoor onder andere naar snelheid, gebruiksvriendelijkheid en in welke mate browsers en apparaten worden ondersteund. Daarnaast hoeven PWA’s niet te voldoen aan de eisen van een app store.

Merkbeleving  

Door push notificaties en sterke branding in een PWA is het mogelijk om klanten nog meer bewust te maken van de toegevoegde waarde van een organisatie. Hiermee kan een klant zich sneller identificeren met producten en diensten.  

App ervaring 

PWA’s zijn moderne websites die kunnen functioneren als een app, maar zijn niet te vinden in app stores. Het biedt op telefoons en tablets dezelfde ervaring en functionaliteiten als een native app. Een PWA kan direct vanuit de browser op een mobiele telefoon worden gezet door middel van een bookmark. Een gebruiker hoeft dus geen app meer te downloaden in de appstore. Dit kan ervoor zorgen dat klanten vaker de website bezoeken.

One size fits all

Omdat er met PWA Studio van Magento geen verschillende apps nodig zijn voor Android en iOS, is het met PWA mogelijk om tijd te besparen. Eén app kan worden gebruikt op alle besturingssystemen, dit zorgt voor een snellere time-to-market. Het is niet nodig om verschillende versies te maken voor Android, iOS en de website. Dit betekent dus ook dat er maar in één systeem aanpassing gedaan moet worden qua content en design. 

Pushmeldingen

Met PWA is het mogelijk om push notifications te versturen op Android, wat kan helpen om een eindgebruiker betrokken en gemotiveerd te houden om de webshop als app te openen en/of de webshop vaker te gebruiken in de browser. 

Meer weten over PWA? Download de webinar

Download de webinar door het formulier in te vullen en leer meer over wat een PWA is en wat het jou kan bieden. 

Vul in en download

Klaar voor een PWA?

De Youwe experts adviseren u graag in de mogelijkheden voor een PWA