Vink VTS

Het Magento award-winning project met Vink VTS

Platformen

 

Rol

Strategy, implementation, design

Oplossing

Magento platform realtime verbonden met Microsoft Dynamics AX.

De Europese kunststofgigant Vink VTS nam de strategische beslissing om met hulp van Youwe hun Europese e-commerce-activiteiten op het Magento Commerce-platform te standaardiseren.

Vink VTS levert een breed scala aan plastic materialen van de beste leveranciers ter wereld. Het bedrijf maakt deel uit van Vink Holdings, een federatie van meer dan 100 onafhankelijke bedrijven in 16 Europese landen, opgericht in 1954. In 2016 nam Vink Holdings de strategische beslissing om hun Europese e-commerce-activiteiten op het Magento Commerce-platform te standaardiseren. Op hetzelfde moment besloot Vink VTS dat hun online operation opnieuw moest worden herzien. Om dit samen te laten gaan wilde Vink Holdings en Vink VTS e-commerce samen een ambitieus pilot project startten, waar hun ERP-oplossing volgens EU-norm in geïntegreerd moest worden. Youwe hielp Vink VTS met het bouwen van hun nieuwe Magento 2-platform en verbond Vink's ERP met de Magento AX Connector.


Vink VTS stapte af van een op maat gemaakte oplossing, die te duur en ineffectief was geworden. Vink Kunststoffen moest haar e-commerce-activiteiten upgraden om flexibeler te worden. Hun bedrijfsmodel is uniek: Vink Holdings is een zeer gedecentraliseerde organisatie met tientallen onafhankelijke dochterondernemingen en business units die in heel Europa en daarbuiten actief zijn. Het nieuwe platform moest dus compatibel zijn met multi-domains en multi-winkels. Het moest ook de complexe prijsstructuren van elke afzonderlijke onderneming beheren.

<2 sec.

Laadtijd

-75%

Binnengekomen sales calls

+160%

Webshop orders

Youwe heeft een unieke, op maat gemaakte oplossing gemaakt die het Magento-kernplatform heeft uitgebreid met Youwe's unieke B2B- en ERP-integratiesuites.

Onze oplossing

00:00

00:00

Magento Commerce 2

Samen met Youwe werd Vink VTS het eerste bedrijf binnen Vink Holdings dat rechtstreeks naar Magento Commerce 2 ging. Wij hebben een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld die het Magento-kernplatform heeft uitgebreid met de unieke B2B- en ERP-integratiesuites van Youwe. Het hoofdkantoor van Vink Holdings beheert één centrale Microsoft Dynamics AX ERP-oplossing voor de gehele organisatie. Alle andere beslissingen worden lokaal genomen vanwege verschillende buyer personas en culturen.

ERP Connector

Om ervoor te zorgen dat het geheel bij Vink VTS aansloot werd de nieuwe Magento Commerce-oplossing ontworpen om te worden beheerd vanuit één centrale opslagplaats door het Vink VTS-corporate team, maar daarnaast ook gebruikt en overwritten door lokale dochterondernemingen die samenwerken met lokale partners. "Het briljante was dat, hoewel een lokale Magento-partner elk onderdeel of onderdeel kan overschrijven, het vanwege het succes niet is overschreven", aldus Arthur van Koetsveld, Europees Head of e-commerce voor Vink Holding. "Dit maakte de keuze voor Magento erg gemakkelijk." Youwe implementeerde ook een Microsoft Dynamics AX ERP-oplossing voor de hele organisatie. De Magento AX Connector is een standaard Dynamics AX e-commerce connector voor Magento, die meer dan 22 goed gedocumenteerde en configureerbare interfaces bevat die nodig zijn voor een effectief B2B e-commerce platform.

De resultaten

Het nieuwe Magento 2 platform biedt Vink VTS 160% meer weborders.

Het nieuwe Vink VTS-platform is in 2017 na een developmentperiode van acht maanden live gegaan. Voor het eerst sinds de oprichting kon Vink VTS een digitale bestelling apart via e-commerce aannemen. Na een periode van zeven maanden genereerde het nieuwe platform 20% van de totale omzet van het bedrijf. Met Magento Commerce 2 kan Vink VTS in minder dan twee seconden realtime-informatie weergeven op dynamische pagina's. Omdat de B2B-activiteiten gemakkelijk online toegankelijk zijn, is de belasting van Vink VTS interne verkoopteam verminderd, terwijl de online verkoop en de voorraadomzet is verbeterd.

quote

Met het nieuwe platform kunnen klanten alle leveringen, bestellingen en facturen online bekijken - alle bestellingen, dus ook de offline bestellingen. Klanten kunnen ook de realtime leverdatum van hun bestelling, de prijs, de afhandeling en de transportkosten zien. Hierdoor is de toename van digitale bestellingen en kostenbesparingen enorm! 
 

Arthur van Koetsveld, European Head of e-commerce by Vink VTS

Winner of the Best B2B Implementation at Magento’s Imagine 2018.

Geïnteresseerd in een uniek Magento Commerce-platform met een gepersonaliseerde, geïntegreerde oplossing?

Youwe kan jouw bedrijf een gepersonaliseerde oplossing en een briljant Magento Commerce-platform aanbieden. Met connectoren als Microsoft Dynamics AX en de Magento SAP Connector zal jouw platform een realtime verbinding hebben en kan je geweldige resultaten bereiken!