Auping

Online beleving met de nieuwe website van Auping

Platformen

 • Drupal 7
 • Drupal 8
 • UX Design
 • Digital Marketing

Rol

Strategy, Implementation, Support, Hosting, Development, UX Design, Digital Marketing

Oplossing

Een Drupal-platform met een nieuw geoptimaliseerd, user-friendly design en met een betere online aanwezigheid dankzij digital marketing.

In 2018 pitchte Youwe als één van de digital agencies voor een project van Royal Auping. Royal Auping is een Nederlandse fabrikant en marktleider retailer van bedden, matrassen en slaapkamer-verwante producten. Het merk koos Youwe voor het bouwen van een nieuw Drupal platform, een nieuw design en het verbeteren van de online marketing. 

Johannes Albertus Auping starte in 1888 met een bedrijf wat nu Royal Auping is. Hij had nooit kunnen voorspellen dat zijn op gaas-gebaseerde bedbasissen, welke hij distribueerde naar ziekenhuizen in Nederland, zou uitgroeien tot één van de meest prominente leverancier op het gebied van bedden en matrassen. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog steeds een familiebedrijf en voor de afgelopen 125 jaar is Auping de meest gekozen specialist voor consumenten die het kwaliteitsvaandel hoog hebben staan. Het merk staat garant voor een goede nachtrust en optimale comfort in maar liefst 27 landen.

Door de opkomst van het internet mocht ook Auping niet achterblijven en ligt de focus op het verbeteren van hun online aanwezigheid. Youwe heeft hen geholpen met het bouwen van een nieuwe website op Drupal en het verbeteren van het design voor de Nederlandse, Deense, Belgische, Britse en Duitse website. Daarnaast is Youwe's Digital Marketing team aan de slag gegaan met het optimaliseren van de Nederlandse website met als doel ook online de nummer 1 beddenspecialist te worden. Dit alles met de hulp van SEO proof teksten en online campagnes. 

+105%

Organisch verkeer

+300%

Hogere Google positie

+66%

Meer resultaat op sessies van matraspagina's

Duurzaamheid, design en innovatie zijn de belangrijkste drijfveren van Royal Auping. Het bedrijf stelt maatwerk, handwerk en vakmanschap centraal met als doel haar klanten een goed uitgerust, beter leven voor iedereen te bieden.

Onze oplossing

Drupal

Na de pitch van Auping nam het Youwe Drupal-team het huidige Drupal CMS van Auping over. Auping had al een Drupal 7-, Drupal 8- en Single-Page Application, dus Youwe startte met een migratieproject. Hierna werden de huidige platforms verder ontwikkeld op onze agile werkwijze. Vanzelfsprekend werd het platform onderhouden met beveiligingsupdates, de bugs opgelost en de content types geherstructureerd. Echter stond niet alleen de opdracht centraal om een e-commerceplatform te creëren, maar om de bezoekers van de Royal Auping-website een échte ervaring te bieden.

 

Om dit deze ervaring te creëren heeft Youwe's Drupal-team veel API's gemaakt. Dit komt omdat de manier van werken in Drupal 8 API-first is. Auping begon met een Drupal 7-platform, maar toen ze verschillende applicaties op hun website wilden, realiseerde Auping zich dat ze ook met Drupal 8 moesten werken. Omdat API's altijd in de toekomst kunnen worden gebruikt (op dit én mogelijk op een ander platform) was Drupal 8 als CMS dé perfecte keuze voor Auping.

Drupal 8-geïntegreerde API’s

 • Appointment planner: de bestaande afsprakenplanner was gemaakt met SuperSaaS. Ons team heeft hun eigen versie gemaakt van een losgekoppelde SuperSaas-planner, met een eigen frontend React-applicatie.
 • Google reviews: Auping wilde Google reviews en ratings op de Plaza-pagina laten zien. Hiertoe heeft Youwe een verbinding gemaakt tussen Drupal 8 en Google Mijn Bedrijf. Omdat de API is geïmplementeerd en gegarandeerd met Drupal, worden de gegevens altijd actueel weergegeven.

Design

Het designteam van Youwe heeft de Auping-website opnieuw gedesigned voor de gehele internationale website van Auping. De nieuwe designs gingen live op de Nederlandse, Deense, Britse, Belgische en Duitse websites. De beoordeling van Auping was om de huidige designs te optimaliseren en het UX-ontwerp en de communicatie te verbeteren. Het designteam optimaliseerde de pagina's van bijvoorbeeld de 'store locator' en het 'plein' en verbeterden ook de navigatie, de zoekoptie en maakten liquid content banners en communicatie-items zoals e-mails. Daarnaast is de hele website responsive gemaakt, zodat deze op een goede manier op laptops, tablets én op mobiele apparaten wordt weergegeven.

Digital Marketing

De digital marketing circle werd gevraagd om te helpen met de online aanwezigheid van Royal Auping. Auping wilde meer traffic op hun website en een geoptimaliseerde SEO. Om dit te verwezenlijken maakte Youwe's digital marketing circle een zoekwoordenanalyse, een technische analyse en contentanalyse, wat Auping veel insights gaf. Met hulp van Youwe zijn nieuwe pagina's gemaakt en is SEO-gerichte inhoud gepubliceerd, wat leidde tot hogere positie in Google van ruim 300%. Bovendien begon Youwe de website te optimaliseren om bezoekers van de website om te zetten van leads voor de offline Auping-winkels naar webshop-klanten. Daarnaast hebben wij een data measure plan geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de juiste gegevens geanalyseerd werden, zodat Auping websitebezoekers een betere online ervaring kon bieden en om bezoekers specifieke stappen te laten maken die Auping wil dat zij nemen.

De resultaten

Het Drupal CMS gaf Auping het platform dat zij nodig hadden en de designs hielpen de user experience van de website te verbeteren, maar de meeste resultaten werden bereikt dankzij digitale marketing verbeteringen.

De resultaten waren:

 • De gemiddelde positie van de zoekwoorden gericht op het trefwoord 'matras' werd verhoogd van een algemene positie van 29 tot 10 in de zoekresultaten van Google;
 • Het organische verkeer is + 105% gestegen;
 • Een verhoogde Google-positie met meer dan 300%;
 • De belangrijkste zoekwoorden hebben een top 5-ranglijst;
 • Auping heeft de sterkste domeinautoriteit van al haar concurrenten;

Vanwege de geweldige samenwerking tussen Youwe en Auping stopt de samenwerking hier niet. 
Na de eerste fase blijft Youwe's online marketing circle de online aanwezigheid van Auping en al hun verschillende producten verbeteren.

quote

Youwe gaat verder dan alleen een online platform bouwen. Dankzij hun werk op gebied van online marketing is ons nieuwe platform meteen goed aanwezig!

Tom ter Horst, Online Marketeer at Royal Auping

Wilt u een complete online experience voor uw klanten creëren?

Een verbeterde online aanwezigheid of een nieuwe digitale strategie nodig? De experts van Youwe gaan graag de uitdaging met u aan!